Personal Training

Personal training groeit razendsnel. Waar in Nederland tot een aantal jaar terug hoofdzakelijk bekende Nederlanders een personal trainer hadden, zijn er nu veel meer mensen die trainen met een personal trainer. Hoe dit komt? Het kost weinig tijd, je krijgt 100% individuele aandacht en behaalt betere resultaten. Dit zijn slechts enkele van de voordelen van het trainen met een personal trainer.

Je herkent het vast wel, je hebt besloten nu echt gezonder te gaan leven. In het begin volg je trouw al je trainingen, maar na verloop van tijd neemt de motivatie af en lijkt het alsof je weinig vooruitgang boekt. Waarom houd ik het toch niet vol denk je dan bij jezelf? Veel mensen weten niet precies hoe en wat ze moeten trainen om hun doelstellingen te behalen. Ze zien weinig, of niet het gewenste resultaat, waardoor de motivatie afneemt.

Vaak genoeg zal je de gedachten hebben gehad als ‘moet ik nu weer naar de sportschool?’ ‘Ik kan toch ook morgen gaan.’ ‘Ik ben moe.’ En: ‘Ik heb weinig tijd’. Kortom er zijn altijd genoeg excuses om niet te gaan. In plaats van dat je dan gaat trainen omdat het goed voor je is en omdat je het leuk vind, voelt het als een opgave en zie je het als een verplichting in plaats van ontspanning.

Het trainen met een personal trainer kan dit voorkomen en zorgt ervoor dat je het nu wel volhoudt, of dat je jouw resultaten een flinke boost kan geven. De 7 belangrijkste voordelen van personal training heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet.

De 7 voordelen van Personal Training op een rijtje

  1. Een personal trainer maakt een persoonlijk trainingsschema gericht op jouw doelstelling(en)
  2. Personal training is de meest effectieve trainingsvorm doordat je één op één begeleiding en individuele aandacht krijgt
  3. Een personal trainer is niet alleen een trainer maar ook een coach
  4. Met een personal trainer heb je een stok achter de deur, iemand die je motiveert en inspireert
  5. Personal training bespaart tijd en geeft een optimaal resultaat
  6. Personal training is geschikt voor iedereen ongeacht je doelstelling
  7. Een personal trainer zoekt samen met jou de grens op

Een personal trainer maakt een persoonlijk trainingsschema gericht op jouw doelstelling(en)

Personal training is meer dan alleen het individueel trainen. Een personal trainer start met het bespreken van je doelstellingen. Dit kan variëren van het verliezen van gewicht(lichaamsvet), het verbeteren van je conditie, het opbouwen van spiermassa tot het vergroten van je kracht en het werken aan een fit en gezond lichaam. Doordat iedereen verschillend is en niet dezelfde doelstellingen nastreeft, maakt een personal trainer een persoonlijk trainingsschema met een gerichte aanpak die bij jou past. Een goede personal trainer zorgt ervoor dat jouw einddoel wordt opgedeeld in kleinere korte-termijn subdoelen. Op die manier boek je snel resultaat waarbij het behalen van ieder subdoel en stap dichter naar je uiteindelijke doel is. Door sub doelstellingen te formuleren vergroot je jouw motivatie.

Personal training is de meest effectieve trainingsvorm doordat je één op één begeleiding en individuele aandacht krijgt.
De reden dat personal training zo’n effectieve manier van training is, komt door de persoonlijke, één op één manier van trainen. Je hebt altijd 100% persoonlijke aandacht en dit geeft echt een meerwaarde aan je training. Een personal trainer kan je feedback geven waardoor je oefeningen net wat meer effect hebben. Hij of zij kan je ‘pushen’ door net dat beetje extra te geven.

De interactie met je personal trainer zorgt ervoor dat jullie in zekere zin een band opbouwen. Het is niet zo dat een personal trainer er is om jouw iedere training af te beulen. Het belangrijkste is dat je het leuk vind om te gaan trainen en het vol blijft houden. Hierbij speelt de sociale interactie een cruciale rol.

Een personal trainer is niet alleen een trainer maar ook een coach
Het woord personal trainer suggereert dat het iemand is die alleen maar persoonlijke, individuele training geeft. Dit is onterecht. Een goede personal trainer doet veel meer om samen met jou te komen tot een goed resultaat. Daarom is het woord personal coach eigenlijk een betere naam dan personal trainer. Een personal coach begeleidt jouw naar een gezonde levensstijl, die strakke buikspieren of dat fitte lichaam. Niet alleen door fysiek met jou te gaan trainen, ook door andere lifestyle factoren onder de loep te nemen. Veel stress, en een ongezonde levensstijl, en weinig (nacht)rust zijn factoren die een negatief effect op je training hebben. Ook op dat soort aspecten geeft een personal coach je tips en adviezen hoe je dat het best op kunt pakken.

Met een personal trainer heb je een stok achter de deur, iemand die je motiveert en inspireert
In de inleiding heb ik het kort gehad over motivatie. Uiteindelijk is dit essentieel om resultaat te halen. Als je niet gemotiveerd bent vanuit jezelf (intrinsieke motivatie) of vanuit andere factoren zoals je omgeving (extrinsieke motivatie), dan vind je het trainen waarschijnlijk niet leuk. Grote kans dat je het dus niet volhoudt. Je motivatie kan op ieder moment van de dag verschillen. Als je motivatie wat minder is, is het heel verleidelijk om dingen uit te gaan stellen. Wat gebeurt er immers als ik morgen ga schoonmaken? Niet zoveel? Dit uitstel gedrag kan je ook met trainen tegenkomen, of misschien herken je je hier zelf wel in.

Een personal trainer/coach kan dan een prima stok achter de deur zijn. Immers, als je afgesproken hebt om te gaan trainen ben je niet snel geneigd dit af te gaan zeggen omdat je ‘geen zin hebt’. Dit zorgt er voor dat je niet onnodig trainingen hoeft over te slaan. En uiteindelijk dus veel sneller je doel behaalt dan dat je zelf (in de sportschool) gaat trainen. Tijdens het trainen is een personal trainer (op dat moment is het een ‘trainer’) een prima motivator om net dat beetje extra te geven. Als je alleen zou gaan trainen had je het waarschijnlijk genoeg gevonden, maar nu verleg je pas echt jouw grenzen. Dit is tegelijkertijd een hele goede mentale training.

Personal training is geschikt voor iedereen ongeacht je doelstelling
Personal training is geschikt voor iedereen. Veel voorkomende doelstellingen waarom mensen met een personal trainer/coach werken zijn: het verliezen van gewicht (afvallen), het verbeteren van je gezondheid en conditie, sterker worden, het krijgen van een strakker lichaam, het opbouwen van spiermassa etc. Een personal coach is er voor jou! Het maakt dus niet uit of je lang niet gesport hebt en wilt werken aan je conditie, of dat je conditie al erg goed is maar sterker wilt worden. Personal training is er voor iedereen die wil werken aan zijn/haar lichaam.

Een personal trainer zoekt samen met jou de grens op
Personal training is de meest effectieve manier om je doelstellingen te behalen. Dit komt door de één-op-één begeleiding, maar ook doordat een personal trainer/coach je leert om op je tanden te bijten. Als je altijd in de ‘comfort zone’ blijft trainen zal je resultaat niet zo snel gaan als dat je jouw persoonlijke grens opzoekt. De comfort zone is datgene wat je eigenlijk al kan (bijvoorbeeld 10 sit-ups maken). Het trainen buiten je comfort zone, oftewel de grens opzoeken van wat je nog maar net kunt volhouden, zorgt voor een snellere progressie. Door je zelf uit te (laten) dagen kan je jouw comfort zone vergroten en ben je weer een stukje dichter bij je (eind)resultaat.

Doordat het vaak onprettig aanvoelt buiten je persoonlijke grens (comfort zone) zoek je deze ook niet graag vrijwillig op. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een presentatie wat je lastig vind, of iemand confronteren met iets lastigs. Een personal trainer zoekt samen met jou, stapje voor stapje jouw persoonlijke grens op.

Personal Trainers

Sven Gudden                           Eersel

Mijn naam is Sven Gudden en ben sinds 2011 werkzaam in de fitnessbranche. Als ervaren fitness en groepsles instructeur heb ik mezelf sterk ontwikkeld op het gebied van training, voeding en Lifestyle. Als personal trainer en voedings adviseur help ik u om op een leuke en verantwoorde manier uw doel te behalen. Of het doel nu afslanken, of een andere
Lees meer over Sven.. 

Maykel Claassen                 Venray

Graag stel ik me kort aan u voor. Mijn naam is Maykel Claassen, eigenaar van Mayk's Gym en al meer dan 25 jaar actief in het fitness en vechtsport wereld. Daar heb ik de benodigde diploma’s zoals personal trainer, judo trainer/coach en nationaal sambo leraar behaald. Na jarenlang actief te zijn geweest heb ik besloten om de opgedane kennis en ervaring..
Lees meer over Maykel.. 

Stephanie v. Gemert     Veldhoven

Ik ben Stephanie van Gemert en werk in Veldhoven bij zwembad den Ekkerman. Twee jaar geleden ben ik overgestapt van jeugd zwemlessen naar allround aqua instructeur. Ik geef nu wekelijks verschillende beweeglessen in het zwemwater. Een half jaar geleden heb ik een gehele nieuwe les opgezet genaamd ”een maatje meer”. 
Lees meer over Stephanie..

Suus Claassen                        Venray

Ik ben Suus Claassen en focus mij op voedingsbegeleiding. Dit ligt mij enorm aangezien ik 12,5 jaar werkzaam ben geweest als kok. Dit in combinatie met affiniteit met diverse sporten geeft mij de mogelijkheid mensen optimaal te kunnen begeleiden op weg naar een gezond leven. Met ons Slimbizz leefstijlprogramma kan ik u wellicht een handvat en steun geven zodat u uw doelstelling gaat bereiken.
Lees meer over Suus.. 

Marlon Boons                         Eersel

Mijn naam is Marlon Boons, gediplomeerd Personal Trainer en nu ruim 14 jaar actief in de fitnessbranche als fitnessinstructeur, groepsles instructeur en oprichter van sportschool Boons in Eersel. Van jongs af aan ben ik een actief geweest in de judosport. Tijdens mijn topsportcarrière ben ik 3 maal Nederlands kampioen geweest.
Lees meer over Marlon..

Stef Jeucken                          Venray

Mijn naam is Stef Jeucken. Ik ben eigenaar van FunFit Venray. Tijdens mijn lessen staan plezier en training met resultaat als doel voorop. Zo probeer ik het optimale uit ieder persoon te halen. Trainingen worden gegeven vol positieve energie en er word gekeken naar de persoonlijke mogelijkheden. Naar mijn idee moet personal training voor iedereen zijn en die mogelijkheid
Lees meer over Stef..